J

Lake Shikotsu Illumination and Ice Festival

  • Minimum requirement of one passenger to operate.
  • 1 day tour
  • View the Winter Festivals
Operation Period Jan 25 - Feb 17, 2019
Duration 5 hour 20 min
(5 hours 55 min during the fireworks event)
Distance 172km
Embarkation Point/Departure and Arrival Times
Sapporo Station Bus Terminal Dep: 15:10
Arr. 20:35 (arr. at 21:05 during fireworks display season)
Adults
4,100yen
Children
2,450yen

*This course is operated in Japanese only.

ご予約はこちら
みどころ PICK UP!!

Awash in twilight, Lake Shikotsu Hyoto Festival creates a majestic world with ice falls illumination.

photo

This is a limited season tour which features Lake Shikotsu Hyoto Festival (Ice Fall Festival) in winter time. Night viewing of illuminated ice falls is just awesome, and you can enjoy a fantastic atmosphere. Ice sculptures are made from the lake water of Lake Shikotsu, which is well known for the clarity of its water. Make the best of extended-stay during the fireworks event! Enjoy the majestic winter night to the fullest!

コース案内

Itinerary

15:10 Sapporo Station Bus Terminal
  Route 12
  Sapporo Minami IC
15:55~16:10 Wattsu Parking Area (rest)【15 min】
  Chitose IC
17:10~18:35 ※①Shikotsu Kohan (free time / visit Hyoto-matsuri Festival / dinner for self-pay) 【85 min】 (17:10~19:05 115 min during the fireworks event)
  Chitose IC
19:35~19:50 Wattsu Parking Area (rest)【15 min】
  Sapporo Minami IC
  Route 12
20:25 Sapporo Factory (D/O possible)(20:55 during the fireworks event)
20:30 Sapporo Clock Tower (21:00 during the fireworks event)
20:35 Sapporo Station Bus Terminal (21:05 during the fireworks event)
  • ※①Show your Regular Sightseeing Bus Tour Ticket at Restaurant Memere and get a free glass of Amazake or green tea, or soft drink (orange juice, Calpis, coca Cola, Melon Soda and oolong tea) get a 10% discount on all other drinks.
    Also the stay at Lake Shikotsu will be 30 minutes longer than scheduled during the fireworks event. (Arrival time in Sapporo will be 30 minutes later.)
  • ※The fireworks display is held every Sat., Sun. and holiday during the festival.
  • ※In some cases tour of the lakeside and festival will be shortened due to traffic congestion. Further, we may not be able to visit the Hyoto Festival or watch the fireworks if arrival at Lake Shikotsu is delayed. Crowds are expected between Feb 9 - 11, during the long weekend.
  • ※The venue is very slippery so please take caution when walking.
  • ・Be reminded that the tour bus does not stop at New Chitose Airport and JR Minami Chitose Station.
  • ・Lake Shikotsu is extremely cold so be sure to dress in warm clothes.

An animation introduces each course.

コース紹介動画はこちら

Schedule Calendar

2018/11
SUN MON TUE WED THU FRI SAT
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

※Colored days are operating days.

ご予約はこちら

Special Notes

◎Lake Shikotsu is very cold, so please dress warmly.
※Tour will be cancelled when there is no reservation by 18:00 the day before.
※Duration of tour may change depending on traffic congestion or number of passengers.
※Arrival time will be earlier than scheduled time due to the closed days or limit on tours at each facility.
※Buses may be delayed due to traffic congestion and adverse weather, so please allow ample time for transfer to other means of transportation.
※Tours may be cancelled due to the disasters. Please inquire about operation schedule during adverse weather.