M

Blue Pond, Farm Tomita and Biei Tour (Excluding Multilingual Audio System)

【Concerning the suspension of ALL Regular Sightseeing Buses due to the Declaration of State of Emergency regarding the prevention of the spread of Novel COVID-19】

We thank our patrons for the continued support and use of the Chuo Bus Company.
The Japanese government has declared a state of emergency that encompasses a wider area, as a special revised measure to prevent the further spread of the Novel COVID-19. Hokkaido prefecture has also issued preventative measures against the spread of the virus. In light of these new measures, and for the purpose of protecting the safety and health of our customers, prevention of the further spread of the virus is our priority. For this reason, we have decided to suspend ALL Regular Sightseeing courses until further notice.
We apologize for the inconvenience this may cause our patrons and customers, and thank you in advance for your understanding and cooperation during this difficult time.


●Suspension period
Until further notice
●Suspended courses
All Regular Sightseeing Bus courses scheduled to operate during this period.
●Precautions
The service restart date will be posted on our Regular Sightseeing Bus multiple language website pages.

  • Minimum requirement of one passenger to operate.
  • 1 day tour
  • Furano Lavender
  • Nature of Hokkaido
  • View the Flowers
  • Blue Pond
  • Meal included
Operation Period June 1 - Aug. 31, 2020
Duration 10 hours 30 min(10 hrs and 15 min. between Jun 1 -28, Aug 5- 31)
Distance 315km
Embarkation Point/Departure and Arrival Times
Sapporo Station Bus Terminal /Dep. 8:20, Arr. 18:50 (between Jun 29 - Aug 4)
Sapporo Station Bus Terminal/ Dep 8:20, Arr 18:35 (Jun 1 - 28, Aug 5 - 31)
Adult
7,500yen
Child
5,050yen

※This includes lunch and fee for Goto Sumio Museum.

※The flower garden along the course may not be seen due to inclement weather, the season, slow growth, or pruning.

みどころ PICK UP!!

Summer & Autumn Furano and Biei Tour

2017summer_O

This course refreshes your mind and body as you experience picture perfect fields and the Blue Pond in Biei, Goto Sumio Museum and Farm Tomita.
We first visit Hokusei-no Oka located along Patchwork Road, which is in the northern west area of Biei. Visitors can enjoy the beautiful landscape of hills and Taisetsu-zan Mountains.
Next visit is the Blue Pond in Biei, which was made thanks to the erosion control work. Aluminum-rich underground water and river water reflect the sunlight, causing the water to appear a shimmering milky blue.
Then on to Goto Sumio Museum, where we will have lunch at Furano Grill which offers local cuisine such as Kami Frano pork, local vegetable and seasonal dessert.
Furano Grill is awarded as one of the famed restaurants which serve local fine cuisine in Hokkaido. Opened on the 2nd floor of Goto Sumio Museum, it offers the vast landscape of fields and the Tokachidake Mountains through large windows.
Visiting Farm Tomita well-known for its lavender field, you can experience the vastness of Hokkaido in a single day.

コース案内

Itinerary

Itinerary (June 29 - Aug. 4)

8:20 Sapporo Station Bus Terminal
9:30~9:50 Sunagawa Rest Area 【20min】
  Asahikawa Takasu I.C
  Road of Patchwork in Biei
11:20~11:45 Hokusei-no Oka 【25min】
12:10~12:45 Aoi Ike 【35min】
13:10~14:25 ※①Goto Sumio Museum(lunch and free time to explore) 【75min】
14:45~16:05 Farm Tomita (free time)【80min】
  Shima-no Shita
17:50~18:05 Iwamizawa Rest Area 【15min】
  Sapporo I. C
18:40 Sapporo Factory (DO possible)
18:45 Sapporo Clock Tower (DO possible)
18:50 Sapporo Station Bus Terminal
  • ※① We will have lunch as soon as we arrive. Basic menu: Local fine cuisine, Kami Furano pork, local vegetable and seasonal dessert.
  • You can rent a multilingual audio device for 300yen. (Japanese, English, Chinese and Korean) Be reminded that devices are limited, and may not be available.
  • For those who are interested, a short presentation on the Goto Sumio Museum (5 - 10 min, in Japanese only) will be given.
  • The flower garden along the course may not be seen due to inclement weather, the season, slow growth, or pruning.

Itinerary (June 1- 28, Aug. 5- 31)

8:20 Sapporo Station Bus Terminal
9:30~9:50 Sunagawa Rest Area 【20min】
  Asahikawa Takasu I.C
  Road of Patchwork in Biei
11:20~11:45 Hokusei-no Oka 【25min】
12:10~12:45 Blue Pond 【35min】
13:10~14:30 ※①Goto Sumio Museum (lunch and free time to explore)【80min】
14:50~15:50 ※②Farm Tomita (free time) 【60min】
  Shima-no Shita
17:35~17:50 Iwamizawa Rest Area 【15min】
  Sapporo I. C
18:25 Sapporo Factory (DO possible)
18:30 Sapporo Clock Tower (DO possible)
18:35 Sapporo Station Bus Terminal
  • ※① We will have lunch as soon as we arrive. Basic menu: Local fine cuisine, Kami Furano pork, local vegetable and seasonal dessert.
  • You can rent a multilingual audio device for 300yen. (Japanese, English, Chinese and Korean) Be reminded that devices are limited, and may not be available.
  • For those who are interested, a short presentation on the Goto Sumio Museum (5 - 10 min, in Japanese only) will be given.
  • The flower garden along the course may not be seen due to inclement weather, the season, slow growth, or pruning.

Schedule Calendar

2020/8
SUN MON TUE WED THU FRI SAT
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

※Colored days are operating days.

Special Notes

※The flower garden along the passages may not be seen due to unseasonable weather or cutting management.
※Duration of sightseeing may be changed due to the traffic and the number of passengers
※Arrival time will be earlier than scheduled time due to the holiday break or the restriction condition of the facility.
※Please allow enough time for transfer to the other modes of transport, because buses may be delayed due to the traffic jams or adverse weather conditions.
※Tours may be cancelled due to a disaster (road closure due to marathon race) etc. Please contact us and check the situation with the tour in the event of abnormal weather.